З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 25 січня 2016 р.

Святкування Дня Соборності України
в Кременчуцькій ВТК

       22.01.2016 р., в День Соборності України, в Кременчуцький ВТК відбувся захід, присвячений цій події.
        З метою пробудження у вихованців установи нацiональної свiдомостi i людської гiдностi, вiдродження паросткiв духовностi, формування рис грома-дянина Української держави, педагогічний колектив підготував  годину ук-раїнознавства, під час проведення  якої, звучали вірші і пісні про Україну, ви-слови знаних людей про нашу Батьківщину, демонструвалися відеофільми про історичні події 1919 року з  використанням  документальних кадрів ві-деохроніки тих буремних часів.
      Виступ викладача історії, участь вихованців в програмі, оформлення вис-тавки і приміщення до свята з використанням національної символіки, - все це сприяло  поглибленню знань молоді про iсторичний факт злуки українського народу, його значення, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.
      Запрошена для участі в заході провідний бібліотекар бібліотеки-філії № 2 Осташко В.В. привітала учнів з великою подією в житті України і підкреслила, що ідея нероздільності  держави, яка має 97-річну історію, сьогодні актуальна як ніколи, з огляду подій, що відбуваються на Сході. І лише, коли кожен громадянин України, особливо молодь,  буде розуміти, що її майбутнє залежить від кожного з нас, тоді ми будемо непереможні на тернистому, тяж-кому  і довгому шляху входження у світовий простір.
      Осташко В.В. запропонувала увазі юнаків м/м презентацію «Великі  українці - поборники ідеї Соборності», яка доповнила всі попередні виступи учасників заходу розповіддю про людей, які залишили свій слід в історії боротьби за нероздільність – від часів об`єднання давньоруських земель навкруги князівського престолу в Києві, практичного втілення ідеї соборності на протязі віків українськими гетьманами, полум`яних слів  великих поетів і письменників 19-20 століть, великих борців за суверенність держави  в радянські часи - до сьогоднішніх днів нашої самобутньої, мальовничої, сонячної  країни – України.
       Всі організатори заходу для вихованців Кременчуцької ВТК дуже сподів-ються, що все побачене і почуте не залишить їх байдужими до тих подій , що відбуваються навкруги і їх відповідальність за час і місце, в якому вони живуть, віра в те, що кожного дня кожен з нас власними вчинками і думками вирішує долю своєї країни, стане поштовхом до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, і усвідомлення необхідності спрямування своїх зусиль на те, щоб прискорити процес розвитку українсь-кого суспільства, української нації та української держави.








Немає коментарів:

Дописати коментар