З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 19 вересня 2016 р.


Центр психологічної допомоги і розвантаження та емоційно-позитивного налаштування 
"Територія довіри"

      Центр «Територія довіри», презентація якого відбулася 17.12.2015 р., став  продовженням роботи бібліотеки-філії № 2 з 2002 року як сімейного центру "Українська родина". Новий проект   стартував у 2016р.  і  став провідною лінією в роботі бібліотеки  до 2020 року, і основними за-вданнями передбачає забезпечення психологічної допомоги і розванта-ження та емоційно-позитивного налаштування представників різних верст населення -  різних за віком, освітою, соціальним положенням.
    Для реалізації  завдань, запланованих в Проекті, колектив бібліотеки запросив  до співпраці кваліфікованих спеціалістів, волонтерів-психологів,  які  приймають  участь в вирішенні  психологічних, педагогічних, со-ціальних питань.
      Практичний психолог колегіуму № 25, Вишинська Тетяна Іванівна, завдяки своєму великому напрацьованому досвіду, активній дослідницькій роботі в галузі психології, виграла грант для участі в міжнародному проекті, за підтримки посольства Великобританії, по соціальній підтримці ТПО (тимчасово переміщених осіб). ЇЇ досвід стане в нагоді для вирі-шення деяких завдань , оскільки робота з цією категорією людей запла-нована в проекті роботи Центру, і є актуальною на даний час. З ними, а також з іншими представниками мало захищених верств населення належить проводити діагностичну і практичну роботу у вигляді індивідуальних і групових тренінгів з використанням релаксаційних прийомів та ін.
      Не менш корисною і необхідною стала участь в реалізації запланова-них завдань психолога Кременчуцької Виправно-трудової колонії, Чумак Наталії Володимирівни. Наша співпраця в останні роки буде продовжена в стінах бібліотеки, де її психологічний досвід дозволить  здійснити багато завдань по роботі з важковиховуваними підлітками з групи ризику, зокрема, з  профілактики негативних проявів та агресивної поведінки молодих людей. Заплановано багато уваги приділити консультативній і пропагандистській роботі з батьками підлітків, а також практичному використанню психологічних методик.

     Останнім часом волонтерська діяльність набула великої популярності, оскільки завдяки їй стає можливим досягти багатьох цілей і виріши-ти багато питань, реалізація яких можлива тільки з залученням каліфікованої допомоги. Ми дуже раді, що ідеї нашого Проекту стали цікавими і доцільними для багатьох людей, які виявили бажання стати помічниками бібліотеки-філії на протязі 5 років проектної діяльності.
       Одним з волонтерів стала Дьоміна Неля Ігорівна, спеціаліст з соціа-льної роботи. Їй  надана місія не тільки використовувати  методи арт-те-рапії, але й навчати всіх бажаючих самостійному використанню в своєму особистому житті  музикотерапії, кольоротерапії, ароматерапії  для по-кращення психологічного стану, для позбавлення від депресії, для набу-ття вміння налаштуватися  на позитив.
   Таким чином, за допомогою волонтерів-психологів бібліотека зможе виконати основне завдання, яке зазначено в Проекті - психологічне за-безпечення та підвищення ефективності  праці та навчання, захист пси-хічного здоров’я і соціального благополуччя  жителів м/р № 8, які потре-бують допомоги.
       Колектив бібліотеки, в свою чергу, забезпечить спеціалістів всім не-обхідним для ефективної праці, а також  сприятиме результативності цієї допомоги виготовленням друкованої продукції (буклетів, проспек-тів, листівок, тощо), обладнанням виставок, згідно теми запланованого заходу, надання всім учасникам процесу необхідної літератури, статей в периодичних виданнях, роздрукованих порад, рекомендацій, ссилок на сайти в Інтернеті.


Немає коментарів:

Дописати коментар