З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 14 листопада 2016 р.

Тренінг толерантного спілкування
«Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди
в сім`ї, колективі, суспільстві»
 
       Що таке толерантність та інтолерантність, які відокремлюють види толерантності, як поняття «толерантність» тлумачиться у різних краї-нах? На всі ці питання отримали відповідь учні ЗОШ № 18 14.11.2016 р. під час тренінгу толерантного спілкування «Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди в сім`ї, колективі, суспільстві». 
         До Дня толерантності, з метою налаштування дітей вчитися разом, при-ймаючи один одного такими, які вони є, вчитися розуміти один одного, підготували цей захід бібліотекарі читального залу Осташко В.В. і Підлубна В.І.
       Час пройшов непомітно, тому що всі учні були не просто слухачами і одержувачами інформації, а активними учасниками різних ігор («Давайте привітаємо один одного»), вправи («Аукціон знань»), розгляду ситуації («Терпиме відношення до людей»), бліц-вікторини («Толерантна і нетолерантна людина»).
       Під час практичних завдань: «Доповніть фразу «Я - …» (Відповісти на питання, які особливі якості повинна мати толерантна людина?), «Про-довжте фразу «У моїй сім`ї…» (Розповісти, які якості повинна мати така сім`я?), «Закінчить фразу «У моєму місті -…» (Розказати, чим повинно відрізнятися толерантне місто?), «Продовжте фразу «У моїй країні - …» (Уявити, якою повинна бути толерантна країна?), -  діти виявили обізна-ність, серйозність і усвідомлене ставлення до цих важливих  проблем су-часного суспільства.
        Зацікавлено та з інтересом учні переглянули художню літературу і примірники документів, роздивились плакати і цитати про толерантність на виставці «Всі ми різні, але всі ми разом». 
 
       Припали учням до душі і відеоматеріали – «Толерантність. Ми різні, але ми разом», «Сказка про Толерантність», мультфільм «Толерант-ність». 
     
       Вірш «Толерантність врятує світ», підготовлений дітьми, а також рефлексія, яка закінчилася під піснею  «Ми такі різні, але ми – разом», додали їм настрою і піднесеності.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар