З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 17 листопада 2016 р.

Бесіда – реквієм
«Згадаймо живих і ненароджених» 
     Історію не повернути, її неможливо забути. 83 роки віддаляють нас від роковин найбільшої за кількістю жертв трагедії – Голодомору 1932-1933 років.
     Цій трагічній даті була присвячена бесіда – реквієм «Згадаймо живих і ненароджених», яка відбулася 16 листопада 2016 року в читальному залі бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих. Захід пройшов разом з учнями 11 класу ЗОШ №18.
     Бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В разом з присутніми пройшла стежками болю і мук страшного голодомору на родючих чорноземах України, на безмежних полях і ланах, всіяних житом і пшеницею. Чому вмирали? Бо в людей забирали все до останньої зернини. Це було не стихійне лихо, а умисно підготовлений голодомор.
     Посилили враження від почутого і перегляд фільму «Голодомор. Великий злам».
     До Дня пам`яті жертв голодомору в книгозбірні презентовано виставку – екскурс «Жахливі сторінки нашої історії», на якій представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців. Голодомор 1932 – 1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам`яті як одна з найстрашніших сторінок минулого. Один з розділів виставки «Чорний біль мого села», присвячений голодомору на Кременчуччині (за матеріалами публікацій історико – публіцистичних нарисів краєзнавців Г.Капустян, М.Твердохліба.

     Тому наш найсвятіший обов`язок сьогодні – зберегти пам`ять про тих, хто не дожив, недолюбив, пам`ять про живих і ненароджених. Хвилиною мовчання вшанували пам`ять жертв голодомору. Щоб для всіх людей доброї волі ця хвилина стала актом перестороги. Подібне не повинно повторитися ніколи.



Немає коментарів:

Дописати коментар