З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 10 листопада 2016 р.

Мовна мозаїка 

«Чистий струмок нашої мови»

9 листопада українська культурна громадськість відзначає День української писемності і мови. Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира.

Традиційно, до Дня української писемності проводяться святкові заходи. З цієї нагоди 9 листопада 2016 року у бібліотеці – філії №2 ЦБС для дорослих проведена мовна мозаїка «Чистий струмок нашої мови». Цього разу ми запросили на свято старшокласників ЗОШ № 18. Юні мовознавці прийняли участь у заході, декламуючи вірші українських письменників про рідну мову. Переглянувши фільм «До витоків української писемності», учні ознайомилися з історією зародження нашої мови, її місце серед інших слов`янських мов, походження і розвиток.

Чи володіємо ми рідним словом, чи прагнемо покращити свою мовленеву культуру? Відповіді отримали під час подорожі до країни Мовознавства. У ході подорожі учнівська молодь здобувала квитки на станціях «Теоретична», «Практична» (згадували орфографію та правопис слів, закінчували мовні прислів`я, швидко називали антоніми та синоніми до поданих слів). Самі активні учасники одержали імпровізовані медалі «Кращому ерудиту».

З нагоди свята мови в читальному залі бібліотеки оформлена книжково – ілюстративна виставка «Рідна мова, моя, поетична й пісенна». На виставці представлені підручники з української мови різних авторів, у яких висвітлена історія народження та розвиток однієї з наймилозвучніших мов світу – української.

Цей захід відкрив багатобарвний світ рідної мови – рідної для кожного з нас, розширив кругозір усіх учасників.



Немає коментарів:

Дописати коментар