З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Літературно-музичний вечір
до Дня людей похилого віку

       Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день похилого віку. Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років.
       Вітати присутніх пенсіонерів, в більшості своїй,  жінок, ведучі заходу Підлубна В.І. і Стегар Л.В., почали словами: 
«Феї чарівні, душі гарячі.
                                                       Скромні в житті і святі у думках,
                                                        Хай вас оминають життєві невдачі,
                                                        Хай не згасає вогонь у очах!»
       Для людей, які піднялися на найвищі  вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман, і найбільше багатство яких  - досвід, знання, вміння, мудрість, бібліотекарі підготували літературно-музичну композицію «Осінь-чарівниця». Запрошуючи відправитися у віртуальну мандрівку осінніми стежинами, сповненими чудової краси, вони запропонували наблизитися до тих почуттів, які відчували митці слова, звуків і пензля і залишили для майбутніх поколінь світові музичні, поетичні і художні шедеври.
      Про неповторні прикмети осені присутні дізналися під музику А.Вівальді «Осінь» з циклу «Пори року». А твір О.Пушкіна прозвучав на фоні «Ноктюрну» Ф. Шопена.
      Музичний твір  П.І. Чайковського "Октябрь" з циклу   "Времена года" допо-міг розглянути картини про осінь відомих художників Й. Левітана, В. ПоленоваВ. Васнєцова, І. Шишкіна, І. Рєпіна та ін..
       Під час перегляду відероліку «Мелодії осені» в супроводі музики Ф. Листа непорушний спокій дивної осінньої казки ніби наповнив  єство присутніх невимовним захопленням і радістю буття.
       Кожен пригадав щось своє, сокровенне під мелодію В. Скорика і картини природи, в яких дерева  одягаються в своє найдорожче вбрання, а земля встелена ви-шуканим килимом, в відероліку «Пейзажі осінніх озер».
       Для поетичних творів І. Франка і Л. Українки були підібрані музичні твори Е. Гріга  та Г. Свірідова під перегляд анімаційної презентації «Осіння пора» і мультимедійного показу «Ах, осінь, осінь…».
       В доповнення до почутого і побаченого учасники заходу мали змогу помилу-ватися чудовими пейзажами на ілюстративній виставці «Магія осені».
       Бібліотекарі з задоволенням привітали з 65-річчям подружнього життя жите-лів мікрорайону № 10, Мещерякових В.М. і З.П., 
а Картина Н.М. присвятила їм свого вірша. 
Треба зазначити, що на цьому заході свою любов до поезії продемонстрували також Бондарь Н.І.
і Крижанівська В.П., ніби повернувши присутніх в епо-ху 60-70-х років, коли поетичне слово було популярним і шанованим і нагадали знайомі всім вірші Л. Дементьєва, Е. Асадова та Б.Ахмадуліної.
       Чудовим подарунком для членів клубу «Душі криниця» став виступ улюбленої поетеси, Волкової Н.І., з новими віршами «Маєстро», «Прощання», «Осінній настрій».
        І хоча музичні твори, що прозвучали, написані композиторами в мінорних то-нальностях, буйство красок найкрасивішої пори року сприймалося не з носталь-гічним настроєм, а як дар природи людям на згадку під час холодної зими в очікуванні «ранку» року – красуні-весни.
І останні слова ведучіх з побажаннями, щоб осіння пора, в яку вони вступили, була світлою і ласкавою, наповненою душевним теплом, увагою  і турботою близьких, потрібно приймати як установку, що осінь – це пора року, осінь – не стан душі!


         

Немає коментарів:

Дописати коментар