З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Вуличне театралізоване дійство
«Лицарі українських степів»

       Символічно, що День захисника України відзначається віднедавна саме 14 жовтня, на День українського козацтва,  тому, що Збройні сили України своїми славними традиціями зобов`язані козацтву. Як колись для козака почесним обов`язком була служба в Запорізькій Сечі, так і сьогоні захищати рідну землю – це святий і почесний обов`язок чоловіків.
       День українського козацтва фахівці бібліотеки-філії № 2 вирішили відсвяткувати разом з учнями ЗОШ № 18.  Так, 12.10.2016 р. біля приміщення книгозбірні  відбулося вуличне театралізоване дійство «Лицарі українських степів».
     Відкриття  заходу було доручено отаману регіональної козацької гро-мадської організації Касаткіну Андрію Миколайовичу, командиру полку оборони міста, який запросив школярів  в захоплюючу мандрівку «Коза-цькою країною» в історію українського козацтва, після чого  старшоклас-ники в  костюмах козаків розіграли сценку з козацького життя.

       Ведучі заходу, Стегар Л.І. і Підлубна В.І., на протязі святкової програми знайомили присутніх із традиціями Покрови, історією козацької доби, бувальщинами українських козаків.
        Інформаційно-розважальна програма «Козацькі розваги»  надала можливість хлопцям  весело позмагатися у спритності, силі і кмітливості, взяти участь у конкурсах, зокрема, в ерудит-лото «Козак-інтелектуал».
       Родзинкою заходу в імпровізованій «бібліотечній Січі» був збудований курінь з предметами козацького побуту.
      А смачний козацький куліш, зварений по старовинному рецепту, став логічним завершенням святкового дійства, після чого  найактивніші учні були «посвячені» в козаки.
      Свято, як  данина всім козакам, які зробили величезний внесок у фор-мування української народності та досягнення Україною своєї незалеж-ності,  принесло багато позитивних емоцій, вражень усім учасникам та гостям і залишилось в пам`яті учнів як поштовх наслідувати славні традиції героїчних козаків.
   

     


Немає коментарів:

Дописати коментар