З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

суботу, 15 жовтня 2016 р.

Патріотична бесіда 
«Це моя країна – Україна!»
до 25-річчя  Незалежності  України і Дня Прапора 

з вихованцями Кременчуцької ВТК.

25.08.2016 р. провідний бібліотекар бібліотеки-філії № 2 , Осташко В.В., провела патріотичну бесіду «Це моя країна – Україна!» до 25-річчя  Незалежності  України і Дня Прапора  з вихованцями Кременчуцької ВТК.
       Всі матеріали сценарію були  присвячені проголошенню незалежно-сті України, історії українського державотворення та питанням розвитку і зміцненню держави, які допомагали досягненню мети заходу – прище-пити юнакам почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, гордості за рідну землю.
       В першій частині заходу вихованці установи з увагою і інтересом слу-хали повідомлення про історичні віхи нелегкого шляху до омріяної сво-боди і незалежності. Про людей – творців історії – розповіла м/м презентація «Перші будівничі Української держави», а галерею героїв, що виборювали утвердження і розвиток нової незалежної держави доповнили імена діячів культури, мистецтва, літератури в м/м презентації «Діячі української культури – поборники незалежності».
        Держава – це дім, у якому живуть тисячі, мільйони людей. Мир, щас-тя і спокій у домі залежить від усіх: і тих, хто у ньому живе, і тих, хто цей дім будує. Головне завдання всіх, хто працює з важким підлітками, донести до їх свідомості, що майбутнє життя нашої держави залежить від кожного з них в тому числі. Є надія, що  ця бесіда заронила  зернятко в бла-годатний грунт,  на якому проростуть паростки нового відношення до історичної пам`яті свого народу і поваги до звитяги минулих поколінь як приклад солідарності, братерства і взаємодопомоги, які згуртовують сотні и тисячі людей довкола спільної мети. 
        Український народ з давніх-давен звик шанувати й оберігати те, що даровано йому матінкою природою і вкладати у рослини і атрибути жит-тя свій особливий сенс, зробивши з того, що оточувало наших предків, обереги. Не тільки презентація «Народні символи та обереги українців», але й легенди, наприклад, про віночок, про вербу, розширили уявлення юнаків про обряди і ритуали, пов`язані із звичними, на перший погляд, предметами чи рослинами, які давали їм віру в захист в тяжкі часи.
       Друга частина зустрічі складалася з вікторин і конкурсів, в яких юнакам була надана можливість продемонструвати  знання історії Української держави, закріпити інформацію про символи і обереги, одержану під час бесіди. У вікторині "Видатні діячі України" їм було запропоновано впізнати політичних діячів, а також діячів культури по портретах і пригадати рід їх занять. А літературні ігри допомагали краще пізнати українську мову, збагатити відомості про українську народну творчость, а саме,  прислів`я, приказки і загадки.
       Завершилася бесіда складанням колективного вірша про Україну, під час
 якого вихованці установи проявили активність і відчувалось, що слова 
вірша про націю, яка спроможна на захист ідеї свободи, знайшли відгук в їх серцях. І, насамкінець, за ведучою, Осташко В.В., юнаки, як мантру, повторили слова Івана Багряного "Народ мій є! Народ мій вічно буде! Ніхто не перекреслить мій народ!"




Немає коментарів:

Дописати коментар