З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 13 жовтня 2016 р.


Година історичної пам`яті
«Благословенні кольори української долі»,
присвячена Дню Державного 

       17.08.2016 бібліотекарі бібліотеки-філії № 2 в приміщенні територі-ального центру Автозаводського району провели Годину історичної па-
м`яті «Благословенні кольори української долі», присвячену Дню Дер-   
       Перед присутніми виступила Підлубна В.І., яка підкреслила, що Прапор є одним з національних символів нашої країни. Люди похи-лого віку, які складали аудиторію заходу, дізналися про те, що ви-користання жовтого та блакитного кольорів на прапорі України простежується ще від часів прийняття християнства. Ці барви в  багатьох цивілізаціях символізують велич. Вибір українцями саме цих кольорів підкреслює їх ставлення до символів життя: чистого неба та пшеничної ниви. Святкування Дня Державного Прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українсь-кого державотворення, виховання поваги громадян до символіки незалежної України, адже під ним українці йшли до проголошення самостійності, долали всі перешкоди впродовж своєї непростої іс-торії. Тому для України як держави, яка має давнє історичне коріння 
і прагне стати повноправним членом Європейського Союзу,природ-ним є вияв пошани до своєї національної символіки, а саме до пра-пора.
       Ведуча звернула увагу слухачів на те, що останнім часом можна спостерігати, як блакитно-жовта стрічка перетворилася з офіційного державного символу на щось набагато більше — рідне, заповітне. У нинішніх реаліях ці два кольори підкреслюють нашу самобутність, українськість, свободу духу народу, безмежну його любов до бать-ківської землі та віру в її щасливе завтра.
        Година історичної пам`яті була доповнена книжково-ілюстрати-вною виставкою «Державні символи України». Матеріали цієї вис-тавки нагадали присутнім, що декілька поколінь наших предків тво-рили націю, боролися за державність та незалежність. Боротьба про-довжується і зараз, коли Україна знаходиться  у стані неоголошеної війни, коли частина нашої землі анексована, коли майже кожного дня гинуть люди, коли біженцями у своїй країні стали десятки тисяч людей... День Державного Прапора України — нагода подумати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. Ми неодмінно вистоїмо! Ми станемо мудрішими, си-льнішими, вільними!


Немає коментарів:

Дописати коментар