З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Свято мікрорайону № 10

 «Мій Кременчук – найкраще місто на

 землі
Кожне місто має свою долю, але у Кременчука вона особлива. Наче в дзеркалі, в ній відбилися благородні справи багатьох поколінь, які жили, працювали, а в лихі часи йшли на смерть заради майбутнього своїх дітей, онуків та правнуків.
       В ці вересневі дні в нашому місті відчувається особливе піднесення. За доброю традицією 29 вересня відзначається подвійне свято - 445-а річниця рідного міста та 73-а річниця визволення Кременчука від німецько-нацистських загарбників.
        Ведучі свята. бібліотекарі бібліотеки-філії № 2 Стегар Л.В. і Підлубна В.І., почали своє привітання  до гостей  свята віршованими строками про Кременчук:   
Куди я не їду, і де не буваю -
                                                   Міста величаві зросли.
                                                   Та кращого міста, повірте, не знаю,
                                                    Як мій Кременчук на Дніпрі,  
бо День міста - це ще один при-від зізнатися в любові рідному місту, згадати, за що ми його цінуємо та пишаємося ним.
       Із словами любові до рідного Кременчука  і шани до захисників своєї землі виступили найменші учасники концертної програми, вихованці дошкільного навчального закладу ясла-садок № 33.

       Як звісточки з тих буремних років, на святі  пролунали проникливі авторські вірші у виконанні  одного з героїв, який пройшов шляхами війни,  ветерана війни, учасника бойових дій, Прописвіта  Сергія Юхимович.
       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто не  шкодуючи власного життя, виборював мир на нашій землі.
       Серед присутніх на заході були ті, хто в буремні воєнні роки наближав світлий день Визволення, кого ми, пишаючись, називаємо ветеранами війни, всі, хто виніс на власних плечах неймовірний тягар страждань Другої світової війни.
       Саме до цих героїчних людей зверталися із словами подяки і шани начальник Автозаводської районної адміністрації Слинько К.В. та голова Ради ветеранів Автозаводського району Зубченко О.А..
       Саме вони були найвшанованішими гостями і для них виступали учні колегіуму № 25,  вихованці ДЮК «Надія» м/р № 10, вокальний колектив «Любава». 
       По закінченню свята всі учасники заходу мали змогу переглянути ви-шиванки майстринь мікрорайону, виставку мистецтва з чудовими поро-бками від дітей дитячо-юнацького клубу «Надія», книжкову виставку бі-бліотеки-філії № 2, виставку дитячих малюнків учнів колегіуму № 25.
       Насамкінець ведучі запросили всіх присутніх  до частування запашним караваєм, а також  висловили  щиру подяку депутатам Кременчуцької міської Ради Литвиненку В.М. і Яцині О.О. за надану спонсорську допомогу в організації і підготовці заходу.
«Освідчення в любові»
Вишиванка моїх думок –
Кременчук, мальовниче місто.
І кварталів твоїх вінок
Над Дніпром розквіта барвито.
А сплетіння міських доріг
Нас ведуть у світи далекі,
Та вертають на твій поріг
Із дитинства душі лелеки.
Промислово багатий ти –
Знамениті твої заводи.
Нам у серці своїм нести
  Дивограйні дніпровські води.
Бо сія на твоїм гербі
   Стрічка річки сріблясто-чиста.
Щиро дякуємо тобі,
   Кременчук, наше рідне місто!
                                                                                                                     Сергій Петренко




  

Немає коментарів:

Дописати коментар