З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 20 жовтня 2016 р.

Вулична акця
«Бібліотека – острів творчості і талантів»
(До Всеукраїнського Дня бібліотек)

      13.09.2016 р. біля бібліотеки-філії № 2  відбулася вулична акція 
«Бібліотека – острів творчості і талантів».
        З нагоди Дня бібліотек, який святкується 30 вересня, біля приміщення бібліотеки зібралося чимало  людей, які проживають в м/р № 10, щоб дізнатися, чим живе бібліотека, який творчий потенціал вона в собі таїть… Бо бібліотека – це не тільки полички з книгами на всі смаки і уподобання, а й привітний колектив кваліфікованих знавців своєї справи – бібліотекарів, які нададуть необхідну інформацію, допоможуть зорієнтуватися в безлічі книжкових новинок, а також відкриють нові грані талантів наших читачів і об`єднають їх в групи за інтересами для виявлення творчості і здібностей.
     Головною героїнею свята була призначена її Величність КНИГА. Всі виставки – новинок літератури, книжок  сучасних українських письмен-ників, буккросинг, книжкові подарунки  читачів бібліотеки - призначені для читачів нашої бібліотеки, бо є те, що їх об`єднує – це любов до книги і читання, відданість нашій бібліотеці. А свої знання української літератури присутні, незалежно від віку, змогли  показати під час проведення вікторин, ігор і конкурсів.
       Учасники гуртків, які діють в бібліотеці з січня 2016 року, продемон-стрували свої творчі надбання в мистецтві вишивання, в`язання, малю-вання, ліплення на виставках, об`єднаних однією темою «Творчість і бі-бліотека».  Любителі шахів і шашок мали нагоду випробувати свої інте-лектуальні здібності в цих іграх. 
    
       Актуальним на сьогоднішній день є проведення в стінах бібліотеки майстер-класів. Саме вони найчастіше бувають вогнищами розвитку та-лантів.   Не обійшлося без них і на цьому святі. Для присутніх були про-ведені майстер-класи: по виготовленню виробів методом валяння, осво-єння мистецтва витинанки, а також ознайомлення з однією із нових технік - дортарт (точковим малюванням на комп`ютері). Гості свята  не тільки спостерігали а й стали повноправними учасниками освоєння нових для них технік.
       Під час цього свята присутні змогли насолодитися співучими талан-
тами вокального колективу «Смерічка»  Територіального центру Автоза-водського району, акторськими успіхами учасників народного театру «Арлекін» Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С.Макаренка,
одержати задоволення від вміння учнів колегіуму № 2 оживляти словесні образи творів українських класиків, а також поаплодувати іскрометному танцю у виконанні учасників танцювального колективу «Истоки».
       Всі учасники свята на згадку про цю незабутню зустріч з талановити-ми, творчими і натхненними людьми, які подарували присутнім  мить насолоди,  одержали смаколики і паперові повідомлення про бібліотеку – флаєри, закладки, рекламні листки. На початку і в кінці заходу прозвучали пісні про книгу, бібліотеку, бібліотекарів, як запрошення  приєднатися до кола шанувальників книги, бібліотечної родини.
       Ще у стародавні часи символом миру вважали голубів. Існує традиція випускати білих птахів як ознаку мирних намірів. Сьогодні Україна як ні-коли потребує миру, згоди і єднання на своїй землі. З побажаннями щастя, миру і добра в небо було випущено  пару білих голубів.


Немає коментарів:

Дописати коментар