З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 24 травня 2017 р.

Літературно – історичні читання
«Не треба слів! Хай буде тільки діло» 
«І в павутинні перехресних барв
Я палко мрію до самого рання
Щоб Бог зіслав мені найбільший дар
Гарячу смерть, не зимне умирання»
Олена Теліга
          Ім`я Олени Теліги не так давно повернулося у нашу літературу та історію.
     «Серед тих, кого розстріляли у Бабиному Яру фашисти, хто загинув з молитвою про Україну на вустах – Олена Теліга",- такими словами розпочалися літературно – історичні читання «Не треба слів! Хай буде тільки діло», які пройшли 18 травня 2017 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих.
       На захід були запрошені старшокласники колегіуму №25.
Ця жінка була унікальною: українкою по духу і за походженням, завжди елегантною, тендітною. Вона сама жіночність і незгасимий борець. Вона причаровувала багатьох чоловіків, а віддала серце тільки одному. Вона знала, що таке багатство і не зламалася в бідності. Вона була однією з багатьох і єдиною в своєму роді – про це йшлося в презентації, присвяченій короткому життю і творчості поетеси, яку з увагою і великою зацікавленістю переглянули учні.
Захід був продовжений переглядом відеокліпів на слова О.Теліги «Блакитне сонце», «Відповідь».
Старшокласникам подобається творчість поетеси тому вони цитували її вірші.

Олена Теліга – поетеса глибокої думки і вольової натури. Поезія на її думку, повинна бути наповнена волею до перемоги. Лише така поезія може сформувати активну, ділову людину. А нинішня Україна саме такої людини і потребує.

Немає коментарів:

Дописати коментар