З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Відверта розмова
"Мудрі і багаті літами"
19.10.2017 р., у щедро напоєний теплом осінній день, в чудовому товаристві зібралися члени клубу «Душі криниця» на свято долі, свято життя, щоб віддати свою шану і повагу людям, за спиною у яких великий і життєвий шлях. І про них, багатих літами і мудрих, йшла відверта розмова під час цієї зустрічі.
Ми багато знаємо про життя футболістів, акторів, політиків, але найчастіше  ми нічого не знаємо про тих, хто живе поруч з нами, ходить по тих же вулицях,  кого ми бачимо ледве не кожен день. Тому й вирішили працівники бібліотеки «познайомити» присутніх з тими, з  ким вони зустрічаються на святкових заходах, з ким приймають участь у громадському житті мікрорайону № 10.
Активних, неспокійних, тих, хто небайдуже відноситься до всього, що відбувається навколо них – в мікрорайоні, в місті, в країні, серед членів громадськості цього м/р багато, завдяки вмілому керівництву голови Ради ветеранів Коваленко Г.О., з якою вже більше десяти років плідно співпрацює бібліотека-філія № 2. Але разом з нею обрали 8 чоловік, найбільш яскравих, талановитих особистостей, які, знаходячись на заслуженому відпочинку, не спішать підбивати невблаганний підсумок осені свого життя, а відчувають радість від спілкування з людьми і бажання бути корисним оточуючим.
З їх люб`язного дозволу і завдяки наданим фотографіям, були створені презентації  спогадів, об`єднані загальною  назвою «Колись ми юними були, а зараз осінь наступає…», що дозволило перегорнути  деякі сторінки біографій цих членів згуртованого колективу активістів мікрорайону 
№ 10.
Готуючи ці зустрічі з юністю і молодістю, працівники не очікували такої вдячності, яку вони одержали  від присутніх, навіть від тих, про кого в цей день не йшла розмова. Мабуть, вдало підібрані пісні «Годы, как вас задержать?», «Как молоды мы были», «Есть только миг между прощлым и будущим»,  «Белой акации гроздья душистые», що прозвучали  в якості музичного подарунка після кожної презентації,   нагадали всім про ті часи, коли вони були щасливими тільки від того, що все життя - попереду.
А пісні «Час рікою пливе», «Галина»«Два кольори», «Червона рута», «Гай, зелений гай» згуртували присутніх під час  загального співу, бо не було в сімейній вітальні людини, яка б їх не знала і не любила. А як же можна не любити свою юність, молодість, надії і сподівання, якими, зазвичай багаті ці роки кожної людини?..
Незабутні враження від зустрічі доповнили ті, хто не був включений до сценарію – Богодист С.М. і Шульженко В.І. прочитали авторські вірші, Мількін В.О. – нову гумореску, а Ткаченко Л.М. заспівала а-капела українську народну пісню.
Всі творчі прояви читачів бібліотеки завжди віталися працівниками книгозбірні, і в цей день виставка «Творчість наших читачів» була до-повнена новими виробами в різних техніках, які отримали високу оцінку присутніх і вдячність за надану можливість ознайомитися з талантами людей, що живуть поруч.
Захід закінчився, а люди все не розходились, переповнені натхненням і вірою, що життя обов`язково ще  подарує багато радісних вражень і чудових подій, а також багато днів, прожитих з відчуттям легкості і задоволення. І висловили побажання і в подальшому зустрічатися ось так душевно і тепло, одним словом, як у телепередачі «Від усієї душі».


Немає коментарів:

Дописати коментар