З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 13 березня 2018 р.

Повідомлення
Музично-поетичний ноктюрн
«Посмішка весни»
З перших днів березня в повітрі, не дивлячись на примхи погоди,  запахло весною, а наші серця, немов за помахом чарівної палички, наповнилися оптимізмом, романтикою, надією і ніжністю. А ще очікуванням улюбленого весняного свята – 8-го Березня, дня, коли ми, жінки, хочемо відчути себе особливо коханими, прекрасними і неповторними створіннями.
Поки чоловіки ламають голови питанням, що ж подарувати своїм коханим жінкам в день 8 березня, працівники бібліотеки-філії № 2  вирішили подарувати жінкам гарний настрій. А що може створити його краще ніж поезія, пісня і музика! Тому і назву наш захід, який відбувся 07.03. 2018 р.,  мав відповідну – Музично-поетичний ноктюрн «Посмішка весни».
Сімейна вітальня  в цей день, як скарбниця, ніби була переповнена сяйвом  від жінок, що створювали навколо себе цю кольорову веселку краси і посмішок. Присутнім на заході бібліотекарі запропонували «Історичну мандрівку в минуле», щоб розповіді про найвідоміші жінок давньої і сучасної України підтвердили визнання міжнародної спільноти, що українська жінка – особливий феномен, що не має аналогів у світі.
В кожній  з частин мандрівки йшла мова про багатовікову діяльність видатних українських жінок, які  вплинули на розвиток і становлення української держави, а також  внесли вагомий внесок  в культуру, мистецтво, літературу.
В першій частині під назвою «Берегині українського духу» йшлося про жінок, які вершили долю світу і країн - Княгиню Ольгу, Анну Ярославну, Роксолану, видатних історичних постатей, які вписали золоті сторінки в історію України.
Наступна частина «Історичної мандрівки в минуле»  мала назву «Яскраві жінки – яскраві долі», в якій учасникам заходу запропонували згадати жінок, які присвятили  своє життя сцені і своїми  талантами уславили Україну - Соломію Крушельницьку, легенду оперної сцени, Марію За-ньковецьку, актрису, володарку сцени, Раїсу Кириченко, Берегиню української пісні, у серці яких  завжди жила Україна.
В  частині під назвою «Світ очима жінок» розповідалось про видатних жінок-художниць, яких знають  у всьому світі – Катерину Білокур, Марію Примаченко, представниць «наївного» мистецтва, і Марію Башкирцеву, парижанку-полтавчанку, першу в світі жінку–художника, чиї картини представлені в Луврі.
Розповідь бібліотекарів супроводжувалась класичними музичними творами, які прикрасили захід,  додавши йому романтичного настрою,  у виконанні викладача музичної школи № 3 Пінчук І.В.. Дуже приємне враження залишили виступи її учнів, Гладких Л., Кожиної М., Покуши А., ви-конанням на  фортепіано п`єс сучасних
композиторів.
Звичайно, в цей день жінки почули багато привітань зі святом і побажань ніжності, чарівності, краси та любові від спеціаліста відділу по ро-боті з населенням Автозаводської районної адміністрації, Калитки О.С., а також голови ревізійної комісії Ради ветеранів м/р № 10, Межибовського Л.С.. В продовження традиції вітати на засіданнях клубу іменинників місяця, поздоровили Терещенко А.В., активного члена активу громадськості м/р № 10, з днем народження.
А на закінчення прозвучали українські пісні у виконанні колективу «Любава», який приготував до цього свята нову концертну програму "Я - жінка! Я - весна! Я - мати!".



Немає коментарів:

Дописати коментар