З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 13 березня 2018 р.

Книжкові виставки про жінок: відомих, талановитих, сильних, коханих та надзвичайно чарівних
Прекрасне створіння – жінка. Одним поглядом може викликати велике почуття.  Тому що все високе в людині – від жінки. Вона дає життя, леліє, зігріває, допомагає зробити перші кроки. Жінка – порадниця й захисниця. Її сила безмежна.
До Міжнародного жіночого дня 8 Березня в читальній залі нашої бібліотеки оформлені книжкові викладки-інсталяції «Жінка… Немає милішого слова, ти ж бо життя і творіння основа» і  «Жінка в світ приходить для любові», на яких  розміщена література і вірші  про жінок, які були коханими, красивими, музами для чоловіків, ніжними та неперевершеними.
Про українську жінку сказано і написано немало. Давно відомо, що «Українські жінки – особливий феномен в історії людства».  Саме під такою загальною назвою зібрана література для книжкових вставок  в сімейній вітальні.
Розділ «Славні дочки України» містить літературу про найславетніших жінок нашої землі від стародавніх часів й до наших днів. І яка жінка світу зрівняється з українкою – вродливою і співучою, ніжною і вірною, господинею і рукодільницею, бо всі вони – «Берегині українського духу»!
Книги з розділу «Вони вершили долю світу і країн» несе інформацію про жінок, які залишили помітний слід в історії. Для цього вони використовували свої кращі якості - розум, енергію, силу волі, талант і, звичайно ж, жіночу чарівність.
Друга частина має назву «Коли поет ще й жінка й мати, він може з Богом розмовляти» і представлена літературою про класиків української літератури, Лесі Українки і Марко Вовчок, та їх творами.
Розділ «Жіночі голоси української літератури» складають твори талановитих жінок, які своїми творами примножили літературну скарбницю ві-тчизняної літератури. Це книги сучасних українських письменниць: Ліни Костенко, Марії  Матіос, Оксани Забужко, Ірени Карпи,  Ірен Роздобудько  та ін..

Представлена на виставках література,  розкриває різноманітну жіночу сутність. Адже жінці під силу великі справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар