З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

неділю, 25 березня 2018 р.

Літературно-музичний подіум
«Єднаймо душі словом Кобзаря»
Щороку в Україні проходять Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам’ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем і душею.
До цієї значної дати на гостину до бібліотеки-філії № 2 ЦБС  для дорослих 22 березня 2018 року завітали учні колегіуму № 25. Вже доброю традицією стали  Шевченківські читання з нагоди народження Кобзаря.
Цьогоріч  поезія великого поета звучала знову. У книгозбірні відбулося літературне свято «Єднаймо душі словом Кобзаря». Учасники літературної студії «Рідне слово» Пащенко Микола, Бурмистров Максим, Ткаченко Іван, Дудніченко Юлія, Бараненко Юлія. 
Надзвичайно проникливо декламували вірші генія «Зацвіла в долині…», «Мені однаково», «Тече вода з під явора».  Школярі мали змогу  насолодитися майстерністю своїх однолітків, які взяли участь у конкурсі на краще прочитання творів видатного українця. Найкращими стали Бараненко Юлія і Бурмистров Максим. В дарунок вони отримали невеличкі сувеніри.
Під час заходу були використані відеозаписи музичних творів на вірші Т. Шевченка у виконанні сучасних музикантів. Зокрема , рок-версія «Заповіт» у виконанні Дмитра Богуша,  пісня «Ой діброво»  у виконанні  сестер  Лесі і Галини Тельнюк . Нікого не залишили байдужими пісні на слова Кобзаря, що звучали у залі.
Учні  також мали змогу переглянути відеопрезентацію «Стежками Тараса», та поринути у світ генія.
Шевченківські читання пройшли  у дружньому колі, де всі присутні мали змогу поспілкуватися та дізнатися про щось незнане про великого Українця.

Взагалі знайомство з творчістю Т. Г. Шевченка можна продовжувати і продовжувати, тому що спадщина Кобзаря невичерпна. Читайте вірші Шевченка, цікавтеся його творчістю. Адже, твори Шевченка завжди сучасні.

Немає коментарів:

Дописати коментар