З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 17 квітня 2019 р.


Вечір-травник
«Травинки з бабусиної скриньки»
Щоб  здоров`я  зміцнити, щоб  життю радіти, не хворіти взимку й літньої днини,  в нагоді стануть  цілющі  рослини. Так стверджували ще великі  вчені  давнини Гіппократ і Парацельс, грецький лікар Діоскорид іримський лікар Катон
Відкривали секрети використання лікарських рослин для членів клубу «Душі криниця»  11.04.2019 працівники бібліотеки-філії № 2 під час проведення заходу 
до Дня здоров`я - Вечір-травник  
«Травинки з бабусиної скриньки».
Останнім часом люди при недугах  все частіше звертаються до «зеленої аптеки», бо лікарські рослини  - одне з основних джерел одержання лікувальних і профілактичних засобів сучасної медицини.
Безліч рецептів від різноманітних хвороб з арсеналу наших пращурів дійшли до сьогодні і про цілющі  скарби нашого народу йшла  розмова на заході.
Пригадали поради Наталії Зубицької, відомої чарівниці зеленого дивосвіту, яка закликає людей повернути  віру в цілющу дію трав і не тільки для лікування недуг, а й для вдосконалення краси.
На заході використовувалися різні форми спілкування з присутніми: і брейн-ринг «Відгадай рослину»
і відгадування загадок, і проведення вікторини 
«Цілющі скарби землі української».
На згадку про вечір-травник бібліотекарі підготували для користувачів пам`ятки «Дерева-лікарі», листівки з порадами  про використання цілющих властивостей дерев України, флаєри з рекомендаціями про вживання лікарських рослин, а також  м/медійну  презентацію «Лікарські рослини лісів і садів України».
Нагадали присутнім про свята українського народу, пов’язані з цілющими травами, і про календарі збору лікарських рослин, і про те, що треба знати, як правильно збирати трави, щоб вони  допомогали.
Дійсним сюрпризом для тих, хто зібрався в цей день у читальній залі бібліотеки, була поява Бабусі Медуниці з цілющим кошиком рослин для лікування і профілактики різних недугів.
Про знання  корисних властивостей рослин, справжніх домашніх лікарів,  які допоможуть  нам сміливо увійти в зелений дивосвіт цілющих трав, йшлося в її порадах, а також у буклетах  «Цілющі скарби мого народу».
Бабуся Медуниця підкреслила, що  не тільки дикорослі, а й культурні рослини, городина поліпшують смак їжі та мають хороші лікувальні властивості. Мабуть звідки походить приказка: «Нашими ліками мають 
бути харчі,  а харчі – ліками». А як саме,  розказали овочі з корзинки.
Про кожний овоч гостя заходу дала пораду, як їх вживати, щоб  корисні властивості допомогли забути про хвороби. Ця частина вечора пройшла у вигляді діалогу з учасниками заходу, де вони поділилися своїми рецептами і порадами.
А наостанок  бабуся-травниця додала: «Усміхайтесь! Ваша усмішка розтопить кригу, зігріє того, кому ви усміхнулись, бо ваша усмішка – показник здоров’я. Вступайте у світ щоранку із добрим настроєм, 
не забудьте привітатися з природою.»
І ще одни приємний сюрприз чекав членів клубу – чаювання з лікувальними травками, медом і варенням 
у теплому дружньому колі під звучання українських народних пісень, в назвах яких чи в тексті звучить назва лікувальної рослини.
А присутні із задоволенням, у веселому настрої пили чай і по закінченні  не хотіли розходитися, так їм було комфортно у затишній атмосфері читальної зали бібліотеки серед  доброзичливих і приємних 
співрозмовників.


Немає коментарів:

Дописати коментар