З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 3 грудня 2019 р.


Актуальна розмова.
«Щоб не потрапити на стежку біди».
(До Всесвітнього дня боротьби із СНІДом )

З  1 грудня 1988 року за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я щороку все людство відзначає Всесвітній день боротьби із СНІДом. Головна мета відзначення цього дня – звернути увагу суспільства на дану проблему.
За результатами дослідження ООН (станом на 11.11.2019 року) у світі в цілому поширення епідемії СНІДу сповільнилися. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження скоротилася на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи та Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий.

До цієї дати 3 грудня 2019 року фахівці бібліотеки-філії №2 разом з учнівською молоддю ліцею №25 провели актуальну розмову «Щоб не потрапити на стежку біди».

Практичний психолог кабінету «Довіра» Нанарова Н.Г. за допомогою відео та фотоматеріалів проінформувала учнів про  теорію виникнення цієї хвороби взагалі, причини виникнення, протікання.
Привела приклади із практики щодо захворюваних в м.Кременчуці. Навела статистику в порівнянні за 2017-2019 рік. Розповіла про статус людей, які офіційно знаходяться на обліку.

Запросила усіх бажаючих пройти безкоштовне анонімне тестування на ВІЛ/СНІД.
Розмова закінчилася відповідями на запитання учнів, які прийшли до висновку про актуальність цієї проблеми.


Немає коментарів:

Дописати коментар