З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 24 вересня 2020 р.

 «Видатний аматор української сцени 

І.К.Карпенко-Карий»

17  вересня  2020 р. виповнилося 175 років від дня народження українського актора режисера і драматурга  І. К. (Тобілевича)  Карпенко-Карого.   

   Бібліотека-філія №2  Кременчуцької міської  ЦБС для дорослих підготувала бесіду біля книжкової виставки «Видатний аматор української сцени І.К.Карпенко-Карий»,  присвячену цій яскравій особистості.

    Документи представлені на цій виставці в повній мірі розкривають масштаб творчості   І. К. Карпенко - Карого.

    Свою любов до України, її мелосу,  природи, людей він втілив у своїх п’єсах. І довів що в малоросійському театрі, українські актори створили свій незабутній і неповторний український театр!

    Іван Франко справедливо зазначив:  «І. К. Карпенко - Карий є батьком новочасного українського театру , видатним артистом та ще й великим драматургом, рівного якому не має наша література».

     На відміну від попередників, він  зміг подолати надмірний етнографізм та оперетову форму подачі матеріалу,   і залишився в наших серцях улюбленим драматургом. Над його виставами ми сміємося і плачемо.  Великий майстер!

     Не випадково, що краща театральна школа країни носить його  ім’я .  

  

   

 

Немає коментарів:

Дописати коментар