З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 17 вересня 2015 р.

21 вересня  - Міжнародний день миру
       
      Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжна-родний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства,  запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй,  покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього, спонукати  групи та громади на всій планеті до осмислення проблем миру та обміну інформацією та практичним досвідом діяльності по його досягненню.
       В рамках Програми відзначення Міжнародного дня миру працівники читального залу бібліотеки-філії  № 2  підготували книжкову виставку «Мир тримає все в своїх обіймах» і 17.09.2015 р. провели літературний огляд творів, представлених на ній,  для жителів м/р № 8 і всіх, хто завітав в цей  день до книгозбірні.
     На додаток, до уваги користувачів бібліотеки були запропоновані для перегляду відеофільми «Бачення з небес», «Мир на землі», «Ні війні!», «Молитва за Україну» т. ін.,  об`єднані однією темою  засудження  не-справедливих воєн, національного  гноблення, таємної дипломатії, пору-шення принципу самовизначення націй.  Підліткам був показаний відео-ролік «Ми за мир!», в якому пісня закінчується словами «Нам потрібне мирне небо, нам потрібен мир!».

       Проте  дуже багато людей у сучасному світі  живуть в атмосфері не-стабільності та страху. Для них-то в основному і існує цей день.Нехай для всіх нас мир і спокій стане  повсякденною реальністю, коли на  вулицях спокійно,  діти ходять до школи  і безцінний дар миру – не лише  казкова мрія, а спосіб співіснування людей всієї планети.








Немає коментарів:

Дописати коментар