З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 30 вересня 2015 р.


«Війна. Перемога. Пам`ять.»,
вечір, присвячений Дню міста

       29 вересня  -  особливий день  в історії нашого міста. В цьому році  ви-повнюється  444-а річниця  заснування міста Кременчука і 72-а  річниця звільнення його від німецького нацизму.
       Саме цій події був присвячений вечір «Війна. Перемога. Пам`ять.», який відбувся 24.09.2015 р. в бібліотеці-філії № 2, в якому прийняли участь ветерани м/р № 8  (голова ради ветеранів  – Коваленко Г.О.), члени громадськості м/р № 8 ( голова Ради громадськості  – Бойцова Н.С.).  Для тих, хто пройшов крізь бої, лихо, голод і холод, хто вижив у цій смер-тельній  війні, бо ми  у довічному боргу перед ними, і тих, хто живе зараз, примножуючи добробут  нашого славного міста, був підготовлений сце-нарій про історію рідного міста в різні часи, з народження до сьогодення. Для корінних жителів  Кременчука  став цікавим і хвилюючим перегляд відеофільму «Звільнення Кременчука», який повернув їх в ті буремні роки, коли земля горіла під ногами і тільки відвага і самопожертва бійців допомогли звільнити місто від оскаженілого ворога, що залишив після себе руїни і згарища.

       І як контрастно виглядали слайди мультимедійної презентації  «Мій Кременчук – найкраще місто на землі» з зображеннями сьогодніш-нього міста з його зеленими вулицями, новими  будовами, парками та скверами, пам`ятниками та фонтанами. Дивлячись на цю красу, душа радіє цим перетворенням, які могли статися тільки завдяки звитяжній праці кременчужан на протязі всіх років після війни. Серед присутніх були і ветерани праці, що приймали участь в відбудові  Кременчука  і його змінах на сучасне  місто-красень над Дніпром.

       В м/м показі  «Місто. Особи. Дати.»  для тих, кто  знаходився в залі, були цікавими фото людей, що прославили Кременчук, які народились, вчились, творили тут, залишивши в спадщину  нам свої наукові праці, художні, музичні і літературні твори,  і те як наше місто вшановує їх па-м`ять, встановлюючи меморіальні дошки, пам`ятники,  привласнюючи вулицям, скверам, будинкам культури їх славні імена.

       На святі був присутним  депутат Кременчуцької міської Ради Корф Є.А., який привітав ветеранів ВВВ,  учасників війни і всіх присутніх з святом нашого міста і побажав, щоб ніколи не повторились ці страшні події і майбутні покоління завжди жили в мирі і спокої.












Немає коментарів:

Дописати коментар