З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 2 вересня 2015 р.

Година знань
"Україна - наш спільний дім"
       
       1-го вересня 2015 р. в читальній залі бібліотеки-філії № 2 була прове-дена година знань "Україна - наш спільний дім" з метою виховання в учнів любові  до Батьківщини, патріотизму, духовністі, формування прагнення бути свідомим громадянином України, розуміння єдності й цілісності України, її національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.
            "Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
     І нам твою історію творить!" - такими словами розпочала  огляд книжкової виставки "Велична і свята моя рідна Україна" бібліотекар Підлубна В.І. і представила літературу, що  розповідає про шлях, яким йшов український народ до своєї незалежності.
       Після сімейної вітальні, де розташована виставка, бібліотекар Подой-никова О.В. запросила  учнів 9-"Б" класу ЗОШ № 18  до читальної зали. На першому уроці, присвяченому Дню знань, початку навчального року, вона розповіла учням про державні символи України - Герб, Прапор, Гимн, Пересопницьке Євангеліє, на якому складають клятву всі президенти України.
       Перегляд  фотографій міст України в альбомі "Подорожуємо Украї-ною" , мультимедійної презентації  "Сім чудес України" , яку підготувала бібліотекар Осташко В.В., дало змогу юнакам переконатися в тому, на-скільки різноманітна, різнобарвна і яскрава наша мальовнича Україна і скільки вона таїть цікавинок..
       Під час проведення вікторини "Чи знаєте ви свою державу?", учні, змістовно відповідаючи на питання, виявили інтерес до  державотворення України, обізнаність в питаннях історії своєї країни.
       Насамкінець учням запропонували подивитися відеофільм "Хортиця - музей під  відкритим небом", який розповідає про славне минуле наших козаків українців.

       Головну ідею - "Україна – наш спільний дім" -  почерпнули учні на цій зустрічі з бібліотекарями б/ф № 2, тож маємо дбати усі, щоб були в ній добробут і лад, мир і злагода, вічна краса. 












Немає коментарів:

Дописати коментар