З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 21 грудня 2015 р.

Презентація волонтерської діяльності  
по реалізації Проекту центру 
«Територія довіри»
та відкриття Ретро-музею 
«Від минулого - до сьогодення»

       17.12.2015 року у бібліотеці філії відбулась незвичайна подія – Пре-зентація волонтерської діяльності  з метою реалізації проекту Центру «Територія довіри» , а також відкриття Ретро-музею «Від минулого – до сьогодення».
      Центр «Територія довіри» стане  продовженням роботи бібліотеки-філії № 2 з 2002 року як сімейного центру "Українська родина". Новий проект  стартує  в 2016р.  і  буде провідною лінією в роботі бібліотеки  до 2020 року. На захід  були  запрошені   волонтери-психологи, які  прийма-тимуть  участь в вирішенні  психологічних, педагогічних, соціологічних питань.
        Але не тільки ці завдання за допомогою волонтерів можливо буде вирішити. Бібліотека ставить на меті надати користувачам, окрім інфор-маційних послуг, можливість поспілкуватися, об`єднатися в групи за за-хопленнями, реалізувати свої творчі задуми, цікаво і змістовно провести вільний час, займаючись улюбленою справою в  гуртках  за інтересами, якими керуватимуть  досвідчені тренери і організатори.
        Ретро-музей «Від минулого – до сьогодення» продемонстрував всім відвідувачам  побутові речі  минулої епохи. Тут представлені артефакти, яким більше 100 років, а є й такі,  що  з`явилися в 70-х роках 20 ст. Але 45 років – це, на погляд сучасної молоді, вже старина.  Тому й цікаво поди-витись на те, чого вже ніде не знайдеш – старовинні настінні ходики чи прядку, патефон чи арифмометр, елементи одягу різних років та зразки друкованої продукції  і  документів останніх десятиріч минулого тисячо- ліття.
       Музей не тільки надихає на ностальгічні почуття, але й визиває пова-гу до на ших предків, які залишили нам свідоцтво своєї винахідливості, майстерності і працьовитості. Ми не маємо права забувати про минуле, тому девізом ми обрали цитату Дж. Оруела «Хто володіє минулим, тому належить майбутнє».
      Колектив бібліотеки дуже вдячний всім, хто допоміг зібрати колек-цію речей минулої епохи,  і запрошує всіх, кому хочеться «доторкнутися» до пам`яті свого життя і своїх батьків, дідів та прадідів, відвідати бібліо-теку-філію і познайомитись з експозицією музею. 










      



Немає коментарів:

Дописати коментар