З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 7 грудня 2015 р.

Тиждень  правових  знань

     В рамках тижня правових знань бібліотекою-філією №2 ЦБС для дорослих разом з учнівською молоддю колегіуму №25 та ЗОШ №18 проведені зустрічі з правознавцем та години запитань на правову тематику.
       2 грудня 2015 року старшокласники мали змогу поспілкуватись з правознав-цем Савченко О.В. Зустріч проходила з учнями ЗОШ №18 і мала назву «Що буде, якщо…?» Зустріч показала, що, на жаль, більшість підлітків добре знають свої права і свободи, та досить часто забувають про відповідальність яку потрібно нести за свої дії. Адже наші повсякденні вчинки мають часто правову оцінку. Гість розповів, як правильно користуватись своїми правами, не порушуючи інтереси інших, та як правильно поводити себе в різних ситуаціях.
     3 грудня 2015 року для учнів 9 класу ЗОШ №18 пройшла година запитань і відповідей «Подорож сімейним кодексом». Юнаки та дівчата змогли звернутись з запитаннями та отримати кваліфіковану відповідь по питанням прав та обов`язків подружжя, прав та обов`язків матері, батька та дитини, майнових прав неповнолітніх. На запитання старшокласників відповідав відомий в Кременчуці  правозахисник – Савченко О.В. Юрист наголосив на тому, що до нього та його колег може звернутися будь-хто, хто вважає, що його права порушуються. Учасники заходу висловили надію на продовження подібних зустрічей.
     7 грудня 2015 року зустріч мала назву «Кожна дитина має право». Відбулася вона з учнями колегіуму №25. Відкрила захід бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В., яка наголосила на тому, що сьогодні як ніколи стало питання розширення юридичного світогляду серед молодого покоління, тому наше завдання, як і завдання сім`ї, школи, бібліотеки навчити жити молодь по закону та вміти захищати себе. Юрист Савченко О.В, який був запрошений на зустріч розповів учням про правове положення неповнолітніх в Україні, положення з Конвенції про права дитини, Декларації прав дитини. Гість зустрічі розповів присутнім також про свій особистий досвід роботи в галузі права. Наприкінці заходу правознавець відповів на усі поставлені питання.
   В ході тижня правових знань учні зрозуміли, що ніколи не буде зайвим повторити свої обов`язки і дотримуватися їх, знати свої права та неухильно дотримуватись правил людського співіснування та вимог українських законів.





     

Немає коментарів:

Дописати коментар