З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 25 січня 2017 р.

Година  історичної  пам`яті
«Мов град із неба сипалися кулі, косили молодь, український цвіт» 
І знову ми знаходимося на переломному етапі української історії, проходимо через революції та випробування війною. Як і у кожного народу, періоди піднесень в українській історії змінювались болючими падіннями. Та кожен етап минулого   досвіду цінний для нинішнього покоління українців. Саме тому так цікаво заглиблюватись в історію подій Української революції, якій в 2017 році виповнюється 100 років та 99 роковин бою під Крутами.
Саме цим знаменним і трагічним подіям присвячена година історичної пам`яті «Мов град із неба сипалися кулі, косили молодь, український цвіт», яка пройшла 24 січня 2017 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих. На захід були запрошені дев`ятикласники колегіуму №25. Бібліотекар юнацького відділу Подойникова О.В наголосила на тому, що більшість юнаків , не маючи ніякої військової підготовки, були погано озброєні, але стояли на смерть, захищаючи свободу Української держави. Всі згадані сторінки історії розкрилися перед уважними користувачами бібліотеки. На годині історичної пам`яті присутні переглянули відеоматеріал про бій під Крутами «Пам`ятай про Крути».В німій жалобі юнаки та дівчата схилили голову перед пам`яттю полеглих.
Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря:  «Борітеся-поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Немає коментарів:

Дописати коментар