З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 2 січня 2017 р.

Новорічний дивосвіт
Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх етно-національних традиціях і релігійних переконаннях.
Новий рік і Різдво означає, що у всіх приємні передсвяткові клопоти і турботи. Бібліотека-філія № 2 не залишилась осторонь у підготовці до улюбленого свята дітей та дорослих. Напередодні новорічних свят працівники бібліотеки розпочали підготовку для створення новорічного настрою.
В вестибюлі, біля входу,  засяяла яскравими іграшками імпровізована новорічна красуня-ялинка - символ Різдва та Нового Року, виблискуючи ялинковим дощиком і розповсюджуючи імпульси хвилі творчого настрою, який стрімко передається повітрям.
Вхід до Дитячої кімнати прикрасили яскраві зображення Діда Мороза і хазяїна 2017 року – Півня. А ніжності і тендітності додали білі паперові сніжинки та ангелочки.
Як прикрасити свій будинок? Якими стравами порадувати гостей? Що надіти в новорічну ніч? Як створити неповторну атмосферу і зробити свято незабутнім? На ці та інші питання  допоможуть відповісти матеріали виставок, підготовлених працівниками бібліотеки-філії № 2 для своїх улюблених  читачів.
В ці святкові дні в фойє бібліотеки  презентується книжково-журнальна мозаїка «Зима іде, Новорічні свята веде». Її матеріали розповідають про традиції святкування Нового року та Різдва Христового в Україні та світі. Незважаючи на те, що Новий рік  одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика.
Книжково-журнальна викладка  «Готуємось до Новорічних свят» зацікавить незвичайними рецептами новорічних та різдвяних страв, а також допоможе прибрати новорічну ялинку власноруч створеними прикрасами, підготувати свій дім до свят.
В сімейній вітальні відкрито  традиційну виставку новорічно-різдвяних листівок «Листівка – найкращий подарунок від щирого серця», на якій представлені листівки різних років випуску – з 1914р. до сьогоднішніх  днів. А матеріали виставки подають листівку як диво і допоможуть дізнатися про історію виникнення поштових листівок, види листівок, їх призначення т. ін., розглянути листівки ручної роботи як  витвір сучасного мистецтва.
Нам сьогодні в бібліотеці вдалося створити святкову атмосферу, включити режим «очікування дива». Це час, коли треба  забувати старі образи, готувати себе та свій дім до свят.  А найголовніше -  Новий рік приніс в бібліотеку атмосферу найтеплішого свята. На вулиці  холод, а в бібліотеці - ялинка і живе людське тепло.
Всіх хвилює, яким буде 2017 рік? Одне можуть напевно сказати працівники книгозбірні – якщо не розлучатися з книгою та бібліотекою,  більшість днів у новому році будуть цікавими і веселими.


Немає коментарів:

Дописати коментар