З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 20 лютого 2019 р.


Героїко-патріотична година
«Зустріч поколінь»
30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація,  участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані було визнано політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ти річчя виведення військ із Афганістану,  12 лютого 2019 року у бібліотеці-філії № 2 була проведена 
героїко-патріотична година  «Зустріч поколінь»,
під час якої слухачі військового ліцею з підсиленою 
фізичною підготовкою, учні 9-го класу ЗОШ № 18,  а також юнаки, які знаходяться під піклуванням працівників районних  відділів державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, зустрічалися  з воїнами-інтернаціоналістами, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані.
Учасники заходу з цікавістю прослухали розповіді ветеранів афганської війни Курятника В.О., Шкаріна Б.В., Пісні І.В., Святського В.М..               про історичні події тих страшних років,  вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.
Зміст  заходу надав присутнім можливість ознайомитися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянувши документальні відеофрагменти про афганську війну у фільмі «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами…».
Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях кременчужан, які втратили друзів, синів чи батьків, що пройшли вогненними гірськими стежками і не повернулися додому.  Про кожного з них  нагадує  Алея героїв та Меморіал воїнам-афганцям, що є нагородою,  заробленою ними  за проявлену мужність і героїзм – право бути похованими на рідній землі. 
Імена і портрети кременчужан, які виконали 
свій інтернаціональний обов`язок, - зміст відеофільму «Розмова з портретом» 
як  відлуння афганської війни, що  тривожить 
і ще довго тривожитиме серця і розум людей питаннями, на які й досі немає переконливих і чесних відповідей.
До програми заходу долучилися слухачі ліцею з програмою «Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя». Присутні  мали змогу послухати вірші і пісні про героїчні подвиги тих, хто пройшов жорстокі випробування на чужій війні, а також оглянути  книжки і фотоматеріали  про афганську війну, які яскраво і  особливо зворушливо  доповнювали інтер`єр сімейної вітальні.
Музичні твори, які прозвучали у виконанні учнів і вчителів Музичної школи № 1, підтримали урочистість настрою заходу і підсилили його ва-жливість для усвідомлення цієї сторінки в історії нашої країни. Присутні насолодилися звуками скрипки під час звучання п`єси М. Скорика «Ме-лодія», прослухали професійно виконану «Вечірню серенаду» Ф. Шуберта  на трубі, а також ніжну п`єсу О. Спичука «Весна» на домрі, під аком-панемент гітари, а наостанок, відчули захоплення від пісні «Вільний птах»  у  чарівному виконанні Гапеєвої Е..
Пам'ять про складні і неоднозначні події в Афганістані  завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління про тих, хто пережив ту жорстоку війну, і тих, хто недожив, недоспівав, недокохав…


Немає коментарів:

Дописати коментар