З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 20 лютого 2019 р.


Виставка-експозиція
«Не згасне пам’яті свіча»
(До 30-річчя виводу військ з Афганістану та до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав)
З нагоди  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ти річчя виведення військ з Афганістану, 12.02.2019 р. у сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 було розгорнуто  виставку-експозицію «Не згасне пам’яті свіча».
Експонати виставки присвячені колишнім військовим, які пройшли дорогами  Афганістану і навіки залишили пам`ять про чужу і жорстоку війну. Але їх пам’ять про Афганістан - це пам’ять і про мужність воїнів, про вірність солдатській дружбі, про  взаємовиручку і взаємодопомогу.
На окремій поличці, «Афганістан у житті наших земляків», розміщена  фотоінформація про кременчужан,  безпосередніх учасників і очевидців афганської війни, тих, хто, пройшовши через випробування 10-річного пекла, не шкодуючи здоров’я і життя, стоячи на смерть, воюючи на славу, тих, хто живе серед нас, бо їм випало щастя вижити і повернутись до рідної домівки.
Серед експонатів експозиції є особисті речі і атрибути військових днів в Афгані одного з ветеранів-афганців, Стегар В.В., як нагадування, що наш священний борг -  підтримувати багаторічну традицію пам`ятати про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов`язок.
За останній час бібліотека поповнилася новими книжками про події тих буремних років і всі бажаючі дізнатися подробиці афганських подій мали змогу обрати цікавий для себе  документ на  книжковій виставці  «Афганістан: подвиг, біль і пам`ять».
Не забудуть кременчужани про особистий внесок організатора і багаторічного керівника спілки ветеранів війни в Афганістані «Бойове братство», Фещенка О.В., в  здійснення бажання кременчужан увіковічити пам`ять про мужність воїнів, яка викарбовувалась на дорогах війни.  За його ініціативи та при сприянні Почесного громадянина міста Кременчука Матиціна В.М.,  29.09.2004 р. було відкрито меморіал «На Афганской тропе 1979-1989 рр.»  на с. Молодіжному,  у Парку воїнів-інтернаціоналістів. Про цю знаменну подію для нашого міста, представленою фотодокументами,  в експозиції теж  відведене окреме місце.
Колектив бібліотеки-філії № 2 дуже вдячний всім,  хто допоміг організувати виставки-інсталяції, люб`язно надавши  фото з особистих архівів.
Особлива подяка  ветерану афганської війни, прапорщику медичної служби, Колеснику О.Г., світлини якого про Афганістан, про війну, що несла  каліцтво, смерть, вдягала в журбу тисячі материнських сердець, складають окрему частину експозиції.
Пам`ять про подвиги воїнів-інтернаціоналістів завжди залишиться в наших серцях, а наше головне завдання – жити  й за тих, хто поліг в 
Афганістані, хто прикутий до інвалідного візка. 
Бо ми перед ними в боргу…

Немає коментарів:

Дописати коментар