З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 12 грудня 2013 р.





Тиждень правових знань

В  рамках тижня правових знань бібліотекою-філією №2 ЦБС для дорослих разом з колегіумом №25 та ЗОШ №18 проведені зустрічі з правознавцем та уроки на правову тематику.
9.12 2013 р. зустріч мала назву «Наші права і щасливе дитинство»,яка проводилася з учнівською молоддю ЗОШ №18. Правознавець Соболєв В.А провів профілактичну бесіду з питань належної поведінки та порушень дисципліни. Особливу увагу було звернуто на негативні наслідки вчинення протиправних та протизаконних діянь.
10.12 2013 р. була проведена година спілкування під назвою  «Що треба знати, щоб не дійти до злочину». Зустріч проведена для старшокласників колегіуму № 25.
Юрист Соболєв В.А ознайомив з мірами покарання, що стосуються неповнолітніх за неправомірні дії та закликав бути 
законослухняними  громадянами своєї країни.
11.12.2013 р бібліотекарем  Подойниковою О.В  була презентована виставка-діалог «Право і закон».
Виставка складалася з підрозділів «Держава-це я».
                                                     «Закон: чому ми  повинні його знати?
                                            «Держава. Права. Громадянин.»
Виставка слугує  піднесенню правової свідомості молодого покоління.
Також цікаво та змістовно пройшов тренінг «Інтернет на допомогу правовому вихованню учнів». Під час цього заходу молодь знаходила в мережі Інтернет законодавчі акти в галузі освіти,переглянули Кодекс законів про працю з коментарями до нього та Конвенцію про права дитини. Також дізналися,  на яких сайтах можна знайти відповіді на запитання «Права неповнолітніх», «Захист прав неповнолітніх», «Де можуть працювати підлітки?»
12.12.2013 р. відбувся урок права «Кожна дитина має право» для учнівської молоді  ЗОШ №18, провів його правознавець Соболєв В.А . Юрист наголосив на тому,що до нього та до його колег може звернутися будь-хто, хто вважає, що його права порушуються. Наприкінці  правознавець відповів на усі поставлені питання. Учасники заходу висловили надію на продовження подібних зустрічей.
Ніколи не буде зайвим повторити свої обов`язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити деякі проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку.



Немає коментарів:

Дописати коментар