З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 5 грудня 2013 р.

Година застереження «Павутиння лиха»    



      1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. До цієї    події в приміщенні бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих відбулася година застереження «Павутиння лиха». Захід відбувся разом з учнівською молоддю колегіуму №25.                                                                            
        СНІД-проблема не тільки медична,а й соціальна, економічна, моральна, правова. Проблеми СНІДу, наркоманії нині основні теми, що висвітлюються в пресі, радіо на телебаченні.
        На годину застереження був запрошений лікар кабінету довіри Холодюк Н.С, яка співпрацює з благодійною асоціацією «Світло надії» (керівник Бутенко С). Соціальним працівником асоціації був показаний відеоматеріал про згубну дію наркотиків, шляхи передачі СНІДу.

       Лікар Холодюк Н.С на яскравих прикладах розповіла про наслідки таких шкідливих звичок, як наркоманія, різновиди синтетичних наркотиків та їх смертельну загрозу для життя людини. Учні 10 класу також отримали докладну інформацію про можливості діагностування і виявлення СНІДу.
       Було приділено багато часу відповідям на питання, які ставили школярі. До дня боротьби зі СНІДом експонувалася книжкова виставка «Надто рано втомилися від життя», яку презентувала Подойнікова О.В
        На завершення заходу учнівській молоді були роздані буклети про симтоми та розповсюдження ВІЛ-інфекції і СНІДу. Також учні взяли участь в акції «СНІДу – «НІ»,випустивши в небо білі та червоні кульки, як знак розуміння людей хворих на СНІД.
        Це завдання мають вирішувати усі. Катастрофічних перспектив інфікування можна уникнути лише уважним ставленням до особистого життя та проблем кожної людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар