З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 3 травня 2016 р.

Історичний репортаж
«Голосить дзвін стривожено у квітні»
(30 років з часу Чорнобильської катастрофи)

     Болючою раною для України залишається чорнобильське лихо. Масштаби  чорнобильської катастрофи вражаючі. Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають у наші серця, змушуючи нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986…
     Бібліотека-філія №2 ЦБС для дорослих  у своїй роботі продовжує звертатися до цієї теми.
     Тому 25 квітня 2016 року у книгозбірні відбувся історичний репортаж «Голосить дзвін стривожено у квітні» разом з учнівською молоддю колегіуму №25.
     Першими , хто втупив у двобій із страшним лихом були пожежники, співробітники міліції, медики. Робота по ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС вимагала від усіх, хто брав у ній участь, граничної бистроти і чіткості. Аварія змінила не лише колір їх одягу, ай долі-про це йшла мова в історичному репортажі, який провели бібліотекарі Стегар Л.В тв. Подойникова О.В. Репортаж доповнився відеоматеріалами з фільму «Чорнобиль. Як це було».
     На заході презентована виставка-реквієм «Трагедія дня і років».
     Виставка представлена виданнями та матеріалами про подвиг героїв-чорнобильців, копіями військових білетів та чорнобильських посвідчень наших користувачів-ліквідаторів аварії, а також предметами індивідуального захисту людини від радіації: респіратором, загальновійськовим воєнним комплектом. Хочеться, щоб нинішня молодь дізнавалася про це страшне лихо тільки з фільмів та літератури.

     Проходять роки після аварії. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще  довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиїсь помилки своїм здоров`ям, життям.












Немає коментарів:

Дописати коментар