З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

вівторок, 17 травня 2016 р.

До  Дня пам`яті та примирення, 
пам`яті жертв Другої світової війни. До Дня Перемоги.
Урок історії «Перемоги світлий день»

     Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Маємо і ми, українці. Всі вони без винятку полягли за Україну, полягли за наше майбуття, за всіх нас. У травні ми вшановуємо пам`ять тих, хто поліг на полі бою, спалених, знищених, закатованих, але не скорених. Битва з фашизмом-далека історія для більшості учасників. Та живою і невмирущою є пам`ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир і свободу, врятував світ від фашистської навали. Тому, щоб ніколи не преривався зв`язок поколінь і молодь пам`ятала своє минуле , проведений урок історії «Перемоги світлий день» для учнівської молоді ЗОШ №18.
     Захід відбувся 5 травня 2016 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих.
Під час заходу школярі ознайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та роки окупації на Україні, дізналися і про символ червоного маку-як символу пам`яті жертв усіх військових конфліктів. У читальному залі книгозбірні школярі мали змогу оглянути фотовиставку-вшанування «І покоління Google пам`ятає”, де з фотосвітлин видно ще зовсім юних хлопців і дівчат, які не шкодуючи життя йшли в бій боронити рідне місто, рідну країну.
     Наостанок заходу учні взяли участь у мастер-класі з флористики «Мак-квітка миру», на якому кожен учасник мав змогу виготовити власноруч свою квітку.

     Час стирає каміння, сушить ріки, але не зітре пам`ять людську. Не забуде пам`ять людська жертв гітлерівського терору, подвигу героїв-переможців. Ніколи не зів`януть квіти на братських могилах. 






Немає коментарів:

Дописати коментар