З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 7 грудня 2016 р.

Всеукраїнський Тиждень права
6 грудня 2016 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих пройшли заходи з правової тематики в рамках Всеукраїнського Тижня права разом з учнями ЗОШ №18 та учнівською молоддю колегіуму № 25.
Так о 10 годині до книгозбірні завітали учні ЗОШ №18. Старшокласники здійснили правову подорож   «Країною закону, права і моралі» разом з гостем бібліотеки відомим в місті правознавцем і громадським діячем Савченко О.В.
Будь яка людина, починаючи з юного віку стикається з ситуацією, коли треба знати свої права і обов`язки. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядались під час зустрічі змусили учнів замислитись над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати.
Також юнаки та дівчата змогли звернутись з запитаннями та отримати кваліфіковану відповідь по питанням прав і свобод громадян.
Юрист розповів учням про свій особистий досвід роботи у галузі права. Та найголовніше правознавець дав поради як поводитись в тій чи іншій ситуації, коли і куди необхідно звертатись в разі потреби. Учасники заходу висловили надію на продовження подібних зустрічей.
О 13 год. бібліотекарем юнацького відділу Подойниковою О.В проведена правова година «Що таке правомірна поведінка? та правопорушення» з учнівською молоддю колегіуму №25. Учням було цікаво і корисно довідатись «Що таке правомірна поведінка?» згідно чинного законодавства. Бібліотекар звернула увагу присутніх на причини правопорушень, види правопорушень, види юридичної відповідальності неповнолітніх та види покарань які можуть застосовуватись.

Заходи пройшли цікаво, змістовно і, головне засвідчили небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової поведінки серед неповнолітніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар