З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

середу, 8 травня 2019 р.


Історико-краєзнавчий захід
«Хай вічно горить вогонь пам’яті!»
7. 05. 2019 р. в Кременчуцькій виховній колонії відбувся історико-краєзнавчий захід, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни і визволенню м. Кременчука від німецьких загарбників  
«Хай вічно горить вогонь пам’яті!».
Захід провела бібліотекар юнацького абонементу бібліотеки-філії № 2 Подойникова О.В..
На початку заходу бібліотекар ознайомила вихованців з книжковою виставкою, присвяченою  героям, які визволили м. Кременчук і вистояли. Зберегли для нащадків мирне небо і рідну землю.
Головною стала книга В. Литвина «Україна в Другій світовій війні», де розповідається про загибель мирного населення, про криваві злочини окупантів, про важкі і криваві бої за Дніпро.
Хлопці слухали дуже уважно, із зацікавленням. Мова йшла про  Полтавсько-Кременчуцьку визвольну операцію, котру потім історики назвали  Дніпровським плацдармом. Про те, що маленьке наддніпрянське місто, його мешканці і визволителі зіграли важливу роль в битві за Дніпро і правобережну Україну.
Потім вихованці запитували, яким було м. Кременчук до війни, як кременчужани святкували День Перемоги?
Вразило їх те, що німці зруйнували міст, коли залишали місто.  Уважно дивилися фото воєнних часів. Цікавилися відбудовою міста. Жвавий інтерес проявили,  коли знайомилися з  книжками,  на які їм бібліотекар надавала коментарі і пояснення.
Наостанок, Подойникова О.В. порадила юнакам самим пошукати  в інтернеті інформацію про героїв кременчучини і знаних людей, які загинули  в  тих кривавих боях. Подякувала їм за щиру зацікавленість і небайдужість.  Побажала їм всього найкращого.


Немає коментарів:

Дописати коментар