З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

понеділок, 13 травня 2019 р.


           Етнографічна книжкова викладка
  «Материнські обереги»
День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави.
До Дня української вишиванки 12 травня 2019 року в сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 ЦБС для дорослих відкрита етнографічна книжкова викладка «Материнські обереги». Матеріали експозиції знайом-лять користувачів з історією української вишивки, символікою, змістом візерунків і орнаментів, українськими оберегами.
Зацікавлять відвідувачів книги, які розкривають техніку вишивання, а також представлені вишиті роботи (рушники, картини) майстринь мікрорайону № 10   Демидась В.Г. та Василюк А.І..
Здавна предки прикрашали свій одяг вишивкою, адже вірили в її здатність оберігати та захищати свого власника. І завжди, коли мати вишивала   сорочку своєму синові перед далекою дорогою, вкладала у кожний   вишитий рядок свою любов і піклування, наділяючи  його силою оберегу від всього злого і роблячи талісманом здоров`я і добробуту.
Останнім часом відроджується  традиція носити вишиванки. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, а й модно та ексклюзивно. Нині вишиванка переживає піднесення і  відродження, адже українці згуртувалися так, як ніколи, з любов'ю підтримуючи власні традиції.
Бажаючих більш детально ознайомитися з історією національного вбрання українців, символами у вишивці,  запрошуємо переглянути виставку «Материнські обереги».



Немає коментарів:

Дописати коментар