З 2003 року бібліотека-філія №2 працює як інформаційний центр психолого-педагогічної допомоги сім`ям,молоді,людям похилого віку.

четвер, 16 травня 2019 р.


Книжково-історична панорама
«Дорогами тисячоліть»
(До Дня слов`янської писемності та культури)
У слові народу – його історична пам`ять, національна свідомість, дух нації. Світова література знає небагато творів, які б захоплювали нові й нові покоління, здобували все ширшу й гучнішу славу.
На виставці «Дорогами тисячоліть», відкритій 16 травня 2019 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих експонуються саме такі твори.
Кожен, хто цікавиться національною історією і тисячолітньою традицією її передачі і відтворення у слові знайдуть на виставці найдавніші пам`ятки літератури: «Повість врем`яних літ», «Слово о полку Ігоревім», «Повчання Володимира Мономаха». До уваги користувачів: культурологічні, краєзнавчі видання, книги по історії. Знайомлячись з матеріалами книжкової панорами, відвідувачі матимуть змогу повернутись в сиву давнину часів київських князів Ізяслава Мстиславовича, Романа Галицького. «Київський літопис 1113-1199 р.» ілюстрований кольоровими мініатюрами з Радзивіллівського літопису та малюнками з «Лицевого літописного свода».
М.Драгоманов писав: «Що стосується «Слова про похід Ігоря» і інш… то ці твори були безпосередніми плодами місцевого життя, міст стародавньої України. Ці твори започатковують, таким чином, українську літературу…»
Світ давньої української літератури відкриє перед Вами багато цікавого й захоплюючого матеріалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар